); ga('send', 'pageview');

TARINANI

Minusta on kasvanut oivalluttaja vähitellen, kokemuksien ja erilaisten uravaiheiden myötä:

UUPUMUKSEN MYÖTÄ ITSETUNTEMUKSEN TIELLE

Minusta piti tulla uranainen, johtaja. Niin olin elämääni rakentanut. Ensin opiskelemalla (sosiologia, MBA). Sitten peräänantamattomasti työskentelemällä. Olin saanut kehittyä alalla, joka tarjosi näköalapaikan liike-elämään ja erityisesti markkinointistrategioihin. Kuvittelin olevani vahva. Lojaali, joustava ja ahkera ainakin olin. Tien piti olla auki vaikka mihin. Mutta elämä päättikin toisin. Paloin pahasti loppuun ja sairastuin masennukseen. Sen sijaan, että olisin porhaltanut valitsemallani tiellä, pitikin pysähtyä ja miettiä, mitä muuta elämä voisi tarjota. Hävetti ja nolotti.

Itsetuntemuksesta ja sen ymmärtämisestä, kuka olin ja mitä oikeasti halusin, muodostui ensin pelastusköysi, sitten lääke ja lopulta tienviitta. Sain apua ratkaisukeskeisesta terapiasta, jossa opin pian kääntämään erilaiset eteen tulevat ongelmat muutostoiveiksi. Oivalsin, että minun tuli oppia kuuntelemaan itseäni ja tunteitani, jos halusin välttää jatkossa vastaavat koettelemukset. Opettelin suhtautumaan itseeni rakastavan armollisesti ainaisen eteenpäin ruoskinnan sijaan. Siinä samalla ymmärsin, että jos kerran työtä tehdään paljon, sen tulisi tarjota muutakin sisältöä kuin kunnianhimolle polttoainetta.

INHIMOSTA KUTSUMUKSEEN

Hyppäsin yrittäjäksi intohimoni pariin. Muoti, tyyli, pukeutuminen ja tapahtumat täyttivät päiväni. Samalla sain aikaa kuntoutua. Kuvittelin, että vaatevalintojen tekemisessä avustaminen olisi ollut vain juuri sitä – vaatteiden valintaa. Pian oivalsin, että kyse onkin jostain ihan muusta: asiakkaiden itsevarmuuden ja itsensä hyväksymisen vahvistamisesta.

Unelmien ammatti ja intohimon parissa työskentely ei vain aina merkitse taloudellista menestystarinaa. Niin rohkealta ja ihanalta kuin elämä sen parissa kuulostaakin. Taantuman aikaan jouduin etsimään yritystoimintaani uusia tukijalkoja. Aloittelevia yrittäjiä kouluttaessani ja työnhakijoita valmentaessani pääsin kokeilemaan valmentavia työkaluja ensimmäistä kertaa käytännössä. Tuntui upealta voida auttaa osallistujia askeleen jos toisen verran elämässä eteenpäin. Innostuin! Työ tuntui kutsumukselta ja halusin tehdä sitä lisää. Halusin kuitenkin myös lisää työkaluja tuekseni ja hakeuduinkin Lyhytterapiainstituuttiin opiskelemaan ratkaisukeskeiseksi coachiksi.

OIVALLUTTAJAKSI

Jouduin kokemaan vielä yhden seinäänpäinjuoksun uupumuksineen ja masennuksineen ennen kuin oma tieni valmentajana, oivalluttajana selkeni. Koko tämän ajan olen useissa tilanteissa käyttänyt apuna ymmärryksen ja oivalluksen voimaa, ennen tekoihin ryhtymistä. Joskus kannattaa pysähtyä elämän äärelle ja antaa oivalluksille tilaa syntyä, ennen kuin jatkaa toimintaansa. Tällä lähestymistavalla on sittemmin luotu uusia yrityssuunnitelmia, muutettu oman elämän suuntaa, nostatettu sekä rohkeutta että itsevarmuutta, selkeytetty ideoita ja ajatuksia – niin elämään kuin yritykseen liittyen.

Merkityksellinen, mielekäs elämä koostuu siitä, että tietää, kuka on ja mitä oikeasti haluaa. Lisäksi tarvitaan työkaluja, joiden avulla omat haaveet ja tavoitteet ovat saavutettavissa.

MAARIT JANTUNEN | OIVALLUTTAJA

  • Sertifioitu ratkaisukeskeinen coach
  • VTM (sosiologia)
  • MBA

Lisää osaamisestani: www.maaritjantunen.fi

COCOMIND | TAVOITE

  • Tavoitteena on auttaa ja rohkaista ihmisiä elää omannäköistä elämää ja asettaa itselle merkityksellisiä tavoitteita sekä tukea heitä matkallaan kohti niitä.
  • Tavoitteena on myös osallistua (työ)uupumusta koskevaan laajempaan keskusteluun sekä luoda yksilöitä hyödyttäviä työkaluja ja palveluita, jotka ennaltaehkäisisivät uupumusta. Uskon, että vahvempi itsetuntemus ja -ymmärrys, voimavarojen tunnistaminen ja tunnustaminen sekä elämän rakentaminen omien arvojen mukaiseksi ovat avainsanoja uupumuksen ehkäisyssä. Myös johtamisen ja työn tekemisen kulttuurin täytyy muuttua, jotta voisimme paremmin.

HALUATKO LÖYTÄÄ OMAN POLKUSI?

JA SAADA TUKEA SILLÄ KULKEMISEEN?

Kysy lisää ja varaa aika valmennukseen:
Tällä sivustolla käytetään evästeitä, joiden tehtävänä on parantaa sivuston käyttökokemusta. Lue lisää evästeistä ja tietosuojasta.
Hyväksyn