); ga('send', 'pageview');

KUKA MINÄ OLEN?*

OLEN

Oivalluttaja, valmentaja, yrittäjä.

Olen myös luovuutta ja inspiraatiota rakastava, kaikesta kauniista nauttiva, vaatteiden ompeluun uppoutuva introvertti. Kirjoittaja ja puhuja. Pohtija ja analysoija. Merkityksellisten kysymyksien kysyjä. Vahva tuntija ja ajattelija. Ikuinen opiskelija. Multipassionate ongelmanratkaisija!

Tarinani on vahvasti vaikuttanut siihen, kuka tällä hetkellä tunnen olevani. Tuo samainen kysymys aloitti myös matkan tähän pisteeseen.

*) YKSI TÄRKEIMMISTÄ KYSYMYKSISTÄ MATKALLA (MIELEN) HYVINVOINTIIN.
SITÄ SEURAA: ILMENTÄÄKÖ ELÄMÄSI SITÄ, KUKA OLET?
MUURI MURTUI

En ollut vielä kolmeakymmentäkään, kun epärealistisilla odotuksilla rakennettu suojamuurini murtui. Juuri kun olin pääsemässä hyvään vauhtiin urallani tutkimusmaailmassa. Bisnesnainen, sellaiseksi halusin. Tein töitä, liikaa. Koska kuvittelin, että sillä tavalla tulisin hyväksytyksi ja arvostetuksi. Samalla opiskelin lisää, jotta mikään ei ainakaan jäisi koulutuksen puutteesta kiinni. Sisimmässäni tiesin, etten ollut oikealla polulla. Mutta koska pärjäsin hyvin, en kuunnellut tuota sisäistä ääntä.

Uuvuin kerran. Toisen. Sairastuin masennukseen. Elämä, jota olin rakentanut ja mielikuva itsestäni, johon olin uskonut, murenivat. Kaikki tunteet, joita olin vuosien varrella tehokkaasti tukahduttanut, vyöryivät silmille.  Ensin piti opetella tunnistamaan ja erottamaan niitä toisistaan. Alkoi matka itseeni, sisimpääni. Elämälle oli löydettävä uusi suunta.

YRITTÄJÄNÄ UNELMAT TODEKSI

Keskellä pahinta myrskyä päätin ryhtyä yrittäjäksi. Nyt tai ei koskaan -ajatuksella. Se sai nimen CocoStyle. Halusin elättää itseni ja tehdä mielekkäitä asioita. Harrastuksestani ja intohimostani eli muodista ja tyylistä tuli työni. Sen myötä pääsin luomaan elämyksiä ja kokemaan sellaista luovaa ja joustavaa tapaa työskennellä, joka aiemmin oli kuulostanut utopialta. Ajattelin eläväni unelmaani. Siitä huolimatta uuvuin jälleen. Silloin viimeistään opin keskittymään niihin asioihin, joihin itse voin vaikuttaa: omaan hyvinvointiini voin, globaaliin talouteen en.

MULTIPASSIONATE

Olen multipassionate! Rakastan tuota sanaa, koska se antaa mahdollisuuden tehdä vaikka mitä. Vaikka olen sen kanssa myös kipuillut. Vähitellen yritystoimintani alkoi ilmentää moniosaamistani. Ajattelin aina, että joku päivä vain tiedän, mihin haluan keskittyä. Siihen asti hypin roolista toiseen ja nautin siitä, että päiväni eivät todellakaan olleet toistensa kaltaisia. Edellisenä aamuna en välttämättä aina tiennyt, mistä seuraavana itseni löysin. Elin todella hetkessä.

Vastaan tulikin lopulta työnäkymä, jossa oli mahdollisuus yhdistää kaikki kiinnostuksen kohteeni: organisoinnin, viestinnän, muodin, luovuuden. Unelmien jobi, ajattelin. Hyppäsin siihen innolla, rajoja asettamatta. Neljäs uupumus oli pian tosiasia. Se toi mukanaan viimein opin siitä, kuinka sillä mitä, miten ja kenen kanssa tekee on merkitystä. Ja että kunnianhimo voi naamioitua sydämen ääneksi olematta sitä.

OIVALLUTTAJAKSI JA VALMENTAJAKSI

Uupumus ja masennus pakottivat minut jo alkumetreillä itsetuntemuksen tielle. Onneksi. Sen myötä myös avautui maailma, joka kuljettaa minua yhä syvemmälle mielen, intuition, tunteiden ja käyttäytymisen pohdintaan. Vuosikausia hiljaiseloa elänyt sosiologi on minussa herännyt ja hän vahvistaa osaamistaan alati kurssittamalla itseään ja lukemalla mm. psykologiaan, itsensä kehittämiseen sekä henkiseen kasvuun liittyvää kirjallisuutta.  Kiinnostus ihmisyyttä ja elämän mielekästä rakentamista kohtaan vei minut ensin kouluttajaksi ja sittemmin kouluttautumaan itse ratkaisukeskeiseksi coachiksi, jonka myötä tyyli sai pysyvästi väistyä valmennuksen tieltä: CocoStylesta tuli Cocomind.

SINULLE, MEILLE KAIKILLE

TOIVOISIN

  • Että löytäisit omaan elämääsi ne asiat, jotka tuntuvat omilta ja jotka tuottavat merkityksellisyyttä. Kyse on valinnoista ja ratkaisuista. Tavasta elää, olla ja tehdä.
  • Että saisit omat vahvuutesi hyötykäyttöön. Elämä on silloin niin paljon antoisampaa ja täydempää.
  • Että oppisimme kuuntelemaan ja ymmärtämään tunteitamme paremmin. Se mahdollistaa kiitollisuuden ja myötätunnon. Armollisuuden ja valinnat, jotka tekevät itselle hyvää.

Avainajatus on hyvä itsetuntemus.

Siihen sisältyy kyky kuunnella itseä ja omia tunteita, ymmärrys omista vahvuuksista ja rajoista, omien arvojen tiedostaminen ja niiden eläminen todeksi. Se sisältää myös ajatuksen ihmisestä osana sosiaalisia ympäristöjään ja sen tärkeydestä, että ne ovat sellaisia, joissa voi olla oma itsensä ja siksi arvostettu. Kyse on erityisesti siitä, mikä itselle tuottaa merkityksellisyyden tunteita, iloa ja jopa onnellisuutta.